Hürriyet

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Rokfor soslu Somon

Rokfor soslu somon severek yaptığım kolay ve bir o kadarda lezzetli tariflerden biri... Didemciğimin özel isteği üzerine bu tarifi paylaşıyorum :)

Fileto somon
muscat cevizi

Sosu için;
1 küçük paket tikveşli süt kreması
125 gr labne peyniri
100 gr rokfor peyniri
bir cay kaşığı tuz
bir çay kaşığı karabiber
ve iç ceviz 


Fileto somonumuzu 200 derce ısıtılmış fırında üzerine tane halinde aldığımız muscat cevizinden rendeleyerek pişiriyoruz. Buraya kadar çok kolaydı asıl önemli olan sosu :)

Sos için

Orta boy bir saucepan de 1 küçük boy tikveşli süt kreması 125 gr labne peyniri (küçük paketin yarısı kadar) 100 gr rokfor peyniri (rokfor miktarı istenen tat yoğunluğuna göre ayarlanabilir) tut ve karabiberimizi karıştırıp orta ateşte 10 dk pişiriyoruz.

Pişmiş olan somonumuzun üzerine döküyoruz ve iç cevizle süsleyerek servis ediyoruz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder