Hürriyet

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Çilekli milföy pasta

Şimdi size en sevdiğim pastanın tarifini vereceğim :) Bizzat haftasonu yaptım ve su gördüğünüz seyi mideye indirdim :)

  • 1 paket milföy hamuru ( 6 yaprak kadar )
  • 500 gr süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 kutu labne peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 10-15 adet çilek    
  • Fındık içi
    Süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurtamızı önce iyice çırpıyoruz daha sonra kısık ateşte muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlarken içine margarinimizi labne peyniri ile vanilyayı da ekleyip mikserle 3-5 dk çırpıyoruz kremamız iyice pütürsüz bir kıvam alması gerekiyor.
    Milföy yaprağımızı unlanmış bir tezgahta 2 katı kadar büyüyecek şekilde merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz ve açtığımız her milföyü 4 eşit parçaya bölüyoruz . Öenmli olan milföylerin cok kabarmadan ince pişmesi,  Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize hepsini tek tek diziyoruz, milföylerimizin üzerlerini bir çatalla 2-3 yerinden delip 175 derece fırında kızarana dek pişiriyoruz. Milföylerimiz soğuduktan sonra bir yaprak milföy üzerine sırasıyla krema, çilek fındık içi krema koyarak diğer bir milföy yaprağı ile kapatıp minik bir pastacık haline getiriyoruz. ( Dilerseniz 3 katlıda yapabilirsiniz ). Üzerlerine pudra şekeri ekiyoruz. Ve buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz. Serviz ederken tabağın kenarlarına da fındık içi serpebilirsiniz... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder