Hürriyet

4 Haziran 2012 Pazartesi

Cunda...

Yunan tarihçi Heredot 'un da uzun süre yaşadığı Cunda nında  Piri Reisin Kitabi bahriyesinde bahsettiği Yunt adaları bölgesine ait olduğu düşünülmektedir.
Adını buradan alan Yunt antik otel Cunda merkezde yer alan yeni ve mimarisiyle eşsiz bir yerdir. Tek kötülüğü çocuk kabul etmiyorlar :)
http://www.yundantik.com/tr/
Yerli halk adaya moshos da demektedir, bunun iki sebebini duydum birincisi  güzel koku yayan çiçeklerinden dolayı ikincisi ise uzun yıllar herkese korku salan moshos adında korsan bir ailenin uzun yıllar burada egemenlik kurmasından dolayı imiş :)

Gelelim yemeklerine ;
Cunda da taş kahvede yediğiniz sakızlı dondurmayı başka hiçbir yerde bulamazsınız, damla sakızlı kahve adanın vazgeçilmezlerindendir.
http://taskahve.com.tr/

Ayrıca sadece cunda da gördüğüm  papalina balığının mevsimi  ağustos ayıdır, hamsiye benzeyen ama hamsi gibi kılçıklı olmayan bu balığı mutlaka tadın derim...

by nihat, sahil restoran, taş restoran, ada restoranda, bulacağınız deniz ürünlerini ve mezelerini Türkiye de başka hiç bir yerinde bulmanız mümkün değil , özellikle sıcak otu denemenizi tavsiye ederim.

Dar sokaklardan geçerken ehlî keyif kedilerde ki rahatlıkta sizleri çok kıskandıracak,

cundaya kadar gitmişken moshos rum meyhanesinde tabak kırmadan da dönmeyin derim...
http://www.moshostaverna.com/

2 yorum:

  1. Cunda' dan çok bahsetmek iyi değildir. Çünkü bir kere giden bir daha vazgeçemez. İnsanı esir eder... Hele ki Saki' nin lokması, Zeytindalı' nın Ayvalık Tostu + ev yapımı limonatası, Ada Lokantası' nın kabak çiçeği dolması... Ada mandırasının tatlı loru, Karadeniz pastanesinin sakızlı kurabiyesi...
    Saymakla bitmez...

    Ama adaya gidince lütfen otellerde kalmayın, gidin bir pansiyonda heyecanın içinde beyaz sabun ve sakız kokuları arasında uyuyun...

    Ve eğer kedilerden hoşlanmıyorsanız, lütfen adaya gitmeyin. Onları rahatsız etmeyin. Çünkü Cunda'nın iki şeyi meşhurdur :
    1 - Delileri
    2 - Kedileri :)

    YanıtlaSil
  2. İşte o cundanın delisi benim kediside Sezer olur :)

    YanıtlaSil