Hürriyet

18 Mayıs 2012 Cuma

NEFİS PANKEK


Yıllardır hastasıyım su pankekin.. sonunda deneye deneye en iyi kıvamda ve tatta pankek yapmayı başardım.. Müthiş lezzetli yanında Nutella ile ölümcülll :))))

Hemen tarifini paylaşıyorum.

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kasığı seker (tatlı sevenler arttırabilir)
2 yumurta
1 cay kasığı tuz
yarım cay bardağı zeytin yağı
yarım cay bardağı ertılmıs tereyağı
un
ve sut

Öncelikle 2 yumurtaya şekeri ilave edip mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Kek yapar gibi
sonra tuz kabartma tozu vanilya zeytin yağı ve tereyağı ekliyoruz biraz daha çırpıyoruz

Sıra geldi un ve süt ilavesine bu çok önemli bir nokta ikisinide karışımımız boza kıvamına gelecek sekilde (yaklaşık 1.5 su bardağı una 1 su bardagı sut gibi düşünülebilinir ) ilave edip mikserle pütür kalmayacak şekilde çırpıyoruz.

Isıttığımız krep tavasının sadece ilk pişirmeye mahsus çok az zeytin yağı döküp bir fırca yardımıyla yayılmasını saglıyoruz. Bir kepce hazırladığımız karışımdan tavaya döküp yayılmasını sağlıyoruz. Arkalı önlü pişirdikten sonra dilediğiniz gibi servise hazır çocukların vazgeçilmeziiii pankekimiz hazırrrrr......

Biraz ince dökerseniz krep kıvamında içine çeşitli malzemeler sarıp ikram edebirisinizzz


2 yorum:

  1. Ne zaman kahvaltıya çağırıyorsun bizi ve bundan yiyoruz? Yalnız ben yanında çilek reçeli isterim.....


    Bunlardan tatlı da olur bu arada... Üst üste dizip pasta kreması ve meyve şekeri ile süsleyerek harika pasta yapabilirsin :):):)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyor, bende kahvaltıya davet edilmek istiyorum... bol bol bunlardan yapacaksan eğer...

    YanıtlaSil