4 Bardak un
1 paket kuru maya
2 çay kaşıgı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım cay bardağı zeytinyağı
Kekik
İç malzeme için;
1 bardak doğranmış tuzsuz siyah zeytin
3 adet rendelenmiş sogan
1 corba kasıgı şeker
Üzeri için;
Kekik
Değirmen tuzu
Hazır italyan karışık baharatıda olabilir
Un maya ve tuzu homojen bir karışım olacak sekilde karıstırıyoruz. Süt, su ve zeytin yağını ilave edip mikserin hamur karıştırıcı aparatı ile hamurumuzu pürüzsüz olana kadar 7-8 dakika çırpıyoruz.
Hazırladığımız hamuru yaklasık 1 ila 1.5 saat arası mayalanması için bırakıyoruz. Bu süreler cok önemli hamuru nekadar cok mayalanmaya bırakırsanız okadar kabarık ve puf puf olacaktır.
Diğer yandan rendelenmiş soğanımızı zeytin yağında şeker ile karamelize olana kadar kavuruyoruz.
Mayalanmış hamurumuza zeytin ve soğanı ilave edip karıştırıyoruz. İçerisine isteğe bağlı olarak kekik de ilave edebiliriz. Bu karıştırma işlemini yaparken hamur sönecektir. Zeytin yağı sürdüğümüz tepsimize hamuru yassı sekilde dökelim ve en az yarım saat olmak üzere tekrar kabarması için dinlendirelim.
Üzerine biraz zeytinyağı sürüp tuz kekik ilavelerinide yaptıktan sonra 230 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Sonuç resimde gördüğünüz gibi :)
Bu tarifi içerisine peynir maydonoz ve yeşil sogan ilave ederekte yapabilirisiniz ozamanda sonuç aşağıdaki gibi olacaktır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder